Keenakan Mee Celup Min House Camp

Min House Camp yang terletak di Kubang Kerian telah membuka restorannya (Anjung Selera Min House Camp) kepada umum seminggu yang lalu. Kini restoran mereka bukan hanya untuk pelanggan yang menginap di sana sahaja, malah mengalu-alukan tetamu dan pelanggan dari luar untuk datang menjamu selera di sana.

Menu yang menjadi tarikan di sana adalah Mee Celup yang sangat kena dengan selera min.

Menu Celup Bangkok Min House Camp
Harga : RM5 semangkuk
Pilihan: mee / bihun / keuy teow / maggi

Mengandungi :
Protein : ayam, daging, perut muda, perut babat & pelepung
sayur : sawi, kubis, taugeh, daun sup, cili jeruk & lobak jeruk dimasak bersama kacang tanah tumbuk, bawang goreng, sup pekat & minyak bawang putih

Extra:
Sayur 50c
Telur gedik RM1
Udang RM3
Sotong RM3

Selain dari Mee Celup, mereka juga ada menawarkan beberapa menu lain seperti Roti Canai (waktu pagi), masakan panas seperti nasi goreng, pelbagai pilihan menu sup, menu paprik, menu belut, dan menu ikan.

Bagi penggemar menu tradisional pun, mereka ada menawarkan menu tradisional kampung seperti patin tempoyak, gulai lemak, ulam ulaman dan budu, ikan bakar, ayam berempah disamping ada pencuci mulut tradisional seperti pengat pisang dan lain lain.

Restoran ni bukan saja menyajikan makanan yang sedap, tapi turut menawarkan suasana yang cukup tenang dan redup dikelilingi dengan tumbuhan dan dekat dengan sungai (Sungai Pengkalan Datu).

Memang sesuai sangatlah bagi mereka yang sedang mencari ketenangan & mencintai alam sekitar. Di sinilah lokasi terbaik kalau nak rehat sambil makan dan lari dari kesibukan kota.

Min House Camp ni bulan lah calang-calang lokasi ya kawan-kawan. Ia adalah lokasi penginapan yang telah memenangi banyak anugerah di peringkat Malaysia dan Asia. Sebuah lokasi agro tourism yang sangat cantik dan di gemari oleh pelancong luar (barat) yang datang ke negeri Kelantan.

Lokasi : Min House CampMin House Camp,
Lot 1287, Kampung Pulau, 16150
Kota Bharu, Kelantan
Tempahan : 013-922 5440
Waze : Min House Camp
Maps :https://maps.app.goo.gl/sEXSGHBA7i6P256q7

Instagram : https://www.instagram.com/minhousecamp/
Facebook Page : https://www.facebook.com/minhousecamp

3 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published.